Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet cezaları yüzde 50 artacak.

Adalet ve Kalkınma partisi Grup Başkanvekili Bülent Turan basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Bilindiği gibi hasta annesini görmeye giden bir kişinin sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet olayının yaşanmasının ardından doktor hemşire ve tüm sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarına karşı verilen cezalar gündem olmuştu. TBMM'de sağlıkçılara yönelik çalışma yasa teklifi olarak sunulduğu açıklandı

CEZALAR YÜZDE 50 ARTACAK?

Hangi cezaları kapsıyor? Tehdit, hakaret, yaralama, görevi engelleme suçlarında cezalar yüzde elli oranında arttırılacak. Bu suçlar işlendiğinde hiçbir şekilde erteleme ve hükmün açıklanmasının uygulanmasına konu olmayacaklar. Doktorlara görevden çekilme hakkı: Mağdur personelleri kaçınma hakkı verilecek. Hasta ilk yardıma geldiğinde birden fazla doktor varsa bir doktor ile tartışma yaptı ise çekilme hakkını kullanabilecek. MHP ve Ak Parti ile birlikte yapılan çalışma TBMM’ye sunuldu.

CEZALAR ERTELENMEYECEK ADLİ PARA CEZASI VERİLMEYECEK

Sağlık çalışanlarına yönelik bir eylem oluğunda cezalara ilişin konularda para cezasına dönüştürülemeyecek. İnfaz hükümlerine göre bir adli ceza uygulanacak ve bu sisteme göre şiddet gibi olayların önlenmesine yönelik bir çalışma yapıldığı aktardı. "CHP verdiği önerinin Akparti tarafından reddedildiğine ilişkin"  Grup Başkanvekili Turan: Bu konuda CHP’nin TBMM’de sadece 7 milletvekilini bulunduğunu böyle bir şeyin doğru olmadığı ifade edildi. Ak partinin reddedildiğini iddia ettiğinin doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca CHP’nin teklifini şuan görüşmeleri devam eden infaz yasasına dahil edilmesine sıcak baktıklarını aktararak gerekli olan çalışmaları yapabilirler açıklamasını yaptı.