Ülkemizde bir haftadan fazla süredir corona virüsü salgısı devam ediyor. Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklama da her gün coronalı hasta sayısı malesef artmaya devam ederken sağlık çalışanları görevlerinin başında fazla mesai yaparak özverili şekilde çalışmaya devam etmekte olup Sağlık Bakanı her akşam saat: 21.00'de sağlık çalışanlarının alkışlanmasını istedi. Yurdun dört bir yanından güzel görüntüler gelirken şimdi bir belediyeden tarihi bir karar alındı ve sağlık çalışanlarına müjde verildi.

Sağlıkçılardan Ücret Alınmayacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklama da Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ'da geçerli olmak üzere ulaşım araçlarını kimliklerini gösterecek olan sağlık çalışanlarının ücretsiz bineceği belirtildi. Şoföre kimliklerini gösterecek olan sağlık çalışanları hiçbir ücret vermeden ulaşım imkanlarından yararlanabilecektir.

Diğer Belediyelerde Ücretsiz Olacak Mı?

Ülkemizde bilindiği üzere bir çok örnek davranış paylaşılarak çoğalmaktadır. Bu sebepten dolayı genel olarak bir belediyenin yaptığı örnek davranışı diğer belediyelerde benimseyerek uygulamakta olup Malatya Büyükşehir Belediyesinden başlayan bu uygulamanın bir kaç saat içerisinde diğer belediyelerce de görüşülmeye başlamasını ve uygulanmaya koyulması beklenmektedir. Belediyeler bu gibi kararlar aldığında belediyenin duyurular sayfası aracılığı ile kamuoyuna paylaşılacak olup sizlerde kendi ilinizin belediyesinin yaptığı duyuruları inceleyerek detayları öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim