Sağlık Bakanlığına farklı kadrolarda toplamda 17 bin personel alımı için yeni ilanların açıklanması bekleniyor. Bilindiği gibi 2019 yılı sağlıkçı alımları kapsamında 12 bin kişilik istihdam için atama sonuçları geçtiğimiz aylarda açıklandı. Toplamda 29 bin kişilik istihdamda kalan diğer kadrolar için 2019 yılı bitmeden yeni ilan açıklanması bekleniyor. Bakan Fahrettin Koca alımlar ile ilgili yaptığı son açıklamalar ise şu şekilde olmuştu.

17 BİN SAĞLIKÇI ALIMI İÇİN BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA;

Yapılan açıklamada 12 bin kişilik alımların Ağustos ayında gerekleşeceği ve kalan 17 bin kişilik atamanın ise Eylül ile Ekim aylarında yapılacağı ifade edilmiştir. 17 bin 689 kişilik atamalarda lise, ön lisans ve lisans düzeyinde gerçekleşecek. Eylül ayının son haftasına girdiğimiz bu günlerde yeni ilanların Ekim ayına kalıp kalmayacağı merak konusu bu konuda yaşanan son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Diğer bir gelişme ise Bakanlığın gerçekleştirdiği bir projede istihdam edilmek üzere; psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen kadrolarında alımlar yapılacak. Bu alımlarda bazı genel şartlar ise şu şekilde olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

3 farklı kadrodaki alımlarda adaylar projenin tamamlanıncaya kadar istihdam edileceği ifade edildi. Buna göre adayların  başvuru yapacakları alanda lisans bölümlerinden mezun olmaları, SSGDP projesi kapsamında gerekli olan iş tecrübesi şartlarına sahip olmaları, yaş şartında 50 yaşını doldurmamış olmaları, 4 Ekim tarihi saat 18:00'a kadar başvurularını tamamlamaları gerekli olacak. İlan detayları ise şu şekilde olacak. Detaylar için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim