Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda 2019 yılı sonuna kadar 29 bin 689 memur ve personel alımı yapacağını belirtmişti. Bu alımların ilk etabı 12 bin kişilik kadro için alım yapılacağı açıklandı ve adaylar uzun süredir bu ilanın yayımlanacağı tarihi bekliyorlar. Peki Sağlık bakanlığının ilanı ne zaman yayımlanacak? Şartlar ne olacak?

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Devamlı olarak tartışmalara yer verilen ve adayların büyük merakla beklediği ilan geliyor. Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 12 bin personel alım ilanı Haziran ayı içerisinde yayımlanması bekleniyoken haziran ayının son zamanlarına gelindi. İlgili ilanın bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı atamalark ilk etapta, Biyolog, Ebe, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Fizyterapist, Hemşire, İş ve Uğraş Terapisti, Sağlık Fizikçisi, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Sosyal Çalışmacı, Perfüzyonist, Psikolog ve odyolog kadrolarına alım yapılacak. Kadro dağılımı ise, 

Söz konusu olan bu kadrolar da geçtğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre netleşti ve adaylar şimdi ilanın yayımlanmasını bekliyorlar.

ADAYLARDAN TEPKİ!

Sağlık bakanlığının merkezi alımları için adaylar uzun süredir bekliyorlar. Sağlık Bakanlığı en son alımı İŞKUR üzerinden işçi statüsünde idi. Söz konusu ilana göre Sağlık Bakanlığı ŞKUR aracılığı ile Kura usülü ile en az ilköğretim mezunu olan, 3 bin 591 Sürekli işçş, 431 Engelli işçi ve 1276 Eski Hükümlü işçi alımı yapıldı. Sağlık Bakanlığının bu alım duyurusuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Bundan önceki alım ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan tercih işlemi ile alındı. Bu alım da geçen yıl Haziran ayında yapıldı. Söz konusu Merkezi Yerleştirme ile KPSS 2018/5 tercih kılavuzu ile bünyesine 18 bin kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Adaylar ÖSYM KPSS 2018/5 Tercih kılavuzu başvurularına 04 haziran 2018 tarihinde başlamışlardı. Bu ilana ulaşmak içinde Buraya Tıklayabilirsiniz.

2019 ALIMLARI BEKLENİYOR?

Geçen yılda merkezi alımlar tercih kılavuzu ile yapılmıştı. Ancak geçen yıl başvurular haziran ayının başında başlamıştı. Bu yılda yine alımlar Merkezi Atama ile yapılabilir ve söz konusu tercih kılavuzu bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

Söz konusu ilan yayımlandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Ayrıca bizleri İnstagram hesabımız üzerinden takip ederek diğer Sağlık personelleri ile fikir alışverişi yapabilirsiniz.

İnstagram hesabımız için Buraya Tıklayınız.

DİĞER MEMUR PERSONEL İLANLARINA BURADAN ULAŞINIZ

Editör: TE Bilisim