Sağlık Bakanlığına ve Gençlik ve Spor Bakanlığına 2018 yılında yapılan alımlar sonrası adaylar göreve başlamayı bekliyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ALIMLARI TBMM GÜNDEMİNE GELDİ!

Kamu kurumlarına memur alımı yapan bakanlık ve kurumların personel atama planlamasında aylar süren işlemlerin tamamlanmaması adaylar için bekleyişin uzamasına neden oluyor. Gençlik Spor Bakanlığına yapılacak uzman ile antrenör kadrolarındaki atamalarda adaylar görev yerlerinin belirlenmesini bekliyor. Geçtiğimiz gün TBMM'de söz alan milletvekillerinde gündemine geldi ve açıklamalarda atamalar için adaylara GSB'nın resmi bir açıklama yapılması istenildi. Benzer bir durum Sağlık Bakanlığında sürüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI MEMUR ADAYLARI ATANMAYI BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığına iki farklı alım tamamlandı. 2018 yılında yapılan alımlarda kazanan adaylar belli oldu ve sözleşmeli kadrolarda 9 bin sağlık personeli ile 18 bin sağlık personeli için atama gerçekleşmesi için adaylar kurumlardan çağırılmayı bekliyor. Bilindiği gibi güvenlik ve arşiv araştırması ile kamudaki göreve başlayabilmekteler. Adaylar bu sürecin uzun olması nedeniyle beklemekteler. Yaklaşık 8 ayı geçkin süredir atamaların yapılması bekleniyor.

Diğer yandan Geçlik ve Spor Bakanlığına 3243 personel alımı için İŞKUR üzerinden nihai listeler açıklandı. Kura töreni ise 27 Şubat tarihinde yapılması bekleniyor.

Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa mobil uygulaması ile sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilirisiniz.

Sosyal medya hesaplarımız;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Mobil uygulamalarımız;

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA