Yeni tip Koronavirüs Covıd-19'e karşı alınan tedbirler devam ediyor. Buna göre 18 ile 19 Nisan cumartesi pazar 30 Büyükşehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diğer yandan Sağlık Bakanlığı hayat eve sığar mobil uygulamasını tanıttı. Vatandaşları koronavirüs'e karşı uyarılar bulunan, çevredeki sağlık birimleri, eczane hastane metro istasyonu gibi harita üzerinde gösteriyor. Koronavirüs'ün yoğun olduğu yerlerde kullanıcıyı uyarıyor.

Ayrıca uygulamanın açık olması ile daha sonra pozitif çıkan biri ile karşılaştığınız şeklinde uyarılar veriyor. Fazla riskli alanlarda bulunan ve fazla teması olan kişiye risk grubuna göre puan verecek ve o kişi gerekirse test yapılması için risk uyarıları verecek. Test sonucunda negatif çıkarsa risk grubundan çıkartacak.

Aile bireyleri ile ilgili de takip yapılabilecek. Enfekte olan hastalarda kullanımı yapılacak olan uygulamada hastalık sonrası temas zincirine ulaşmak için kullanılması hedefleniyor.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL İNDİRİLECEK?

App Store ve Google Play Store girişi yaparak uygulamayı bularak indirebilirsiniz. Uygulamanın boyutu yaklaşık olarak 4 mb ve hızlı bir şekilde telefona indirilmektedir. vatandaşların sahte yazılımlara karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu yüzden uygulamanın T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir uyarısını görmeleri ve doğru uygulamayı indirdiğinizden emin olmalısınız.

Hayat Eve Sığar Uygulaması ile Neler yapabilirisiniz? Kendinize online covıd-19 testi yapabilirsiniz. Ailem sekmesinden aile bireylerini ekleyebilir ve durumlarından bilgi sahibi olabilirsiniz. Konum izin vererek risk bölgesinde olduğunuzdan uyarılar alabilirs,iniz.

Editör: TE Bilisim