Kamu kurumlarında yapılan düzenleme ile bilindiği üzere taşeron statü kaldırıldı ve işçiler kamuda kadrolu olarak çalışmaya başladı. Buna bağlı olarak kamu kurumları artık acil durumlar olmadıkça taşeron işçi çalıştırmamakta ve daimi işçi alımları gerçekleştirmektedir. Taşeron statüsünün kaldırılması ile birlikte en büyük daimi işçi alımı Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı ve onlarca farklı meslek grupları için toplam 6 bin 409 kişilik işçi alımı yapılacağı belirtildi.

Türkiye'nin dört bir yanından adaylar Sağlık Bakanlığının kadro açmış olduğu hastaneler için müracaatlarını gerçekleştirdi ve ilgili evrakları kuruma iletti. Buna göre Sağlık Bakanlığı Türkiye geenli daimi statüsünde toplam 6 bin 409 işçi alımı gerçekleştirecektir. Ancak henüz sonuçlar açıklanmadı ve sonuçların ne zaman açıklanacağını adaylar merak etmeye başladı.

2 NİSANDA SONUÇLAR AÇIKLANABİLİR

Sağlık Bakanlığının farklı meslek gurpları için 6 bin 409 kişilik daimi işçi alımı başvuru sonuçlarının 31 Mart seçimi öncesinde açıklanacağına dair haberler yayımlanmış ancak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilmiş ve oklar 2 Nisan 2019 tarihini göstermişti. Buna göre Türkiye geneli Sağlık Bakanlığının daimi işçi alımına başvuru yapan on binlerce kişi 2 Nisan 2019 tarihinde sonuçların açıklanmasını bekliyor. Resmi olarak 2 Nisan'da sonuçlar duyurulacak mı bilgi verilmedi ancak adaylar gözlerini Sağlık Bakanlığındna gelecek duyuruya çevirdi.