Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Sağlık Bakanlığı 2018 yılı İkinci Dönem ilk defa ve yeniden atama kurası ilanı metni yayımladı. Yayımlanan ilana göre, Sağlık Hizmetleri temel kanunun ek birinci maddesi ile kamu kurum ve kuruluşlarına kura ile atamam yapılacak. Bu yönde Sağlık Bakanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaç doğrultusunda tıpra uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman dil tabibi, diş tabibi ve eczacılık pozisyonlarına ilk defa veya yeniden yerleştirme yapılacak. İlgili atama noter tarafından bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Söz konusu atama kurasına başvurular Personel Bilgi Sİstemi üzerinden yapılacak olup, Kura yeri ve saati www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.Adaylar tarafından kesinleştirilen başvurular imzalanarak, ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir.

KURA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların ilgili kuraya başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayıl ıdevlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, Bakanlık ve bağlı kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri olmak, İlk defa veya yeniden atanmak isteyenler iin herhangi bir hizmet hükümlülüğü bulunmamak ve Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu kura ilanına başvurular 12 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 18 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular PBS üzerinden yapılacaktır. Söz konusu kura ise 04 Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır. İlgili ilan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.