Sağlık Bakanlığı her sene en çok kadro açan ve memur alımı yapan Bakanlıklar arasında yer almaktadır. Sağlık'ta bulunan açığın giderilmesi için çalışmalar yapılırken FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile kadrolarda yine açıklar meydana geldi. Adaylar tarafından personel alım ilanları dikkatle incelenmekte olan Sağlık Bakanlığının 2017 yılında toplam kaç personel alımı yapacağı merak ile beklenen konular arasında yer almaktadır. Yapılan açıklamalara göre Sağlık Bakanlığı 2017 yılı içerisinde toplam 16 bin personel alımı gerçekleştirecek. Bu sayı ihtiyaca görece çıkarılacak olan kanunlar ile artırılabilir.

Sözleşmeli Personel Kavramı

Bilindiği gibi FETÖ'nün darbe girişimi yapması ve memurların daha nitelikli çalışması için kamuya sözleşmeli kavramı getirildi. Memur sayısının çok olması ve aday sayısının da yeterli düzeyde olmasından dolayı personel alımı  yapan kurumlar sözleşmeli personel alımı gerçekleştirmektedir. Sağlık Bakanlığı'da 2017 yılında 16 bin sözleşmeli personel alacak.

Acil sağlık hizmetleri için 220 personel, toplum sağlığı merkezleri için bine yakın personel, sağlık evlerinde binden fazla personel, ilçe sağlık müdürlüklerine 60 personel, yataklı tedavi kurumlarına 10 binden fazla personel, Türkiye Halk Sağlığı kurumuna ise 500'e yakın personel alımı yapılması bekleniyor. Yıl içerisinde Sağlık Bakanlığından resmi internet sitesi ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile personel alım bildirileri yayımlaması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim