Mart ayından  itibaren tüm dünya ülkelerini kasıp kavuran covid 19 virüsünden sonra Sağlık Bakanlığı atamaları ciddi oranda hız kazandı ve Sağlık Bakanlığı art arda işçi, memur, personel alımları gerçekleştirdi. Birkaç ay önce yapılan atamalara ek olarak yeni bir atama ilanı daha yapılacak. Sağlık Bakanı kısa süre içerisinde personel alımı yapılacağını müjdelemişti buna göre sosyal medya da her geçen gün yeni açıklamalar yapılmaya devam ederken ilanının hazırlandığı ön görülmektedir.

18 Bin Alım Bekleniyor

Resmi bir duyuru olmadığından dolayı Türkiye geneli kaç bin kişilik personel alımı yapılacağına yönelik net bir bilgi yok ancak 18 bin kişilik alımın tek ilan ile kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Bu ilanın ne zaman yayımlanacağı bilinmemektedir ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yapılmasının tahmin edildiğini belirtmişti. Buna göre sosyal medya üzerinden 2018 ve 2020 KPSS puanının hangisi ile alım yapılacağına yönelik tartışmalar sürüyor

2018 KPSS mi 2020 KPSS ile mi Yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasından sonra 2018 KPSS ile 2020 KPSS puanı üzerinden alım yapılmasını isteyen adaylar adeta yarışmaya başladı. Buna göre 2018 KPSS puanı olan adayların tamamı alımın 2018 KPSS ile yapılmasını isterken 2020 KPSS sınavından alacağı puan ile atanmak isteyenler ise 2020 KPSS üzerienden atamanın yapılmasını istiyor. Son kararı Sağlık Bakanlığı verecek ancak resmi bir duyuru olmadığı için henüz hangi puan ile alım yapılacak bilinmemektedir.

Sizce alım 2018 KPSS puanı ile mi 2020 KPSS puanı ile mi yapılmalıdır?

Editör: TE Bilisim