Sağlık Bakanlığının Haziran ayı içerisinde 18 bin memur alımı yapması bekleniyordu. Atamalar ne zaman yapılacak derken sonunda açıklamalar yapıldı ve toplam 18 bin kişilik atama için KPSS 2018/5 tercih kılavuzu kamuoyuna ilan edildi. Başvurular da geçtiğimiz gün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi ÖSYM AİS aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 ataması ile toplam 18 bin memur alımı yapıyor. Merak eden adaylarımız için www.isinolsa.com ekibi olarak 18 bin memur alımı branşlara göre kadro dağılımı listesini hemen aşağı bölümde sizler için ekliyoruz. Bu liste üzerinden lisans, ön lisans ve ortaöğretim lise mezunları için kaç kişilik kadro ayrıldığını görebilirsiniz.

BRANŞLARA GÖRE KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 atamasında lisans kadroları için 10 bin 252, ön lisans kadroları için 5 bin 567 ve lise kadroları için 2 bin 181 kişilik kadro ayırarak toplam 18 bin memur alımı yapacağını duyurmuştu. En çok kadro yine 8 bin 188 ile hemşire pozisyonu için ayrılmıştır.

Editör: TE Bilisim