Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve sağlık kuruluşlarındaki sağlıkçı kadroları ile yardımcı hizmetler sınıfında yer alan güvenlikçi, temizlik görevlisi kadrolarındaki personel alımları belirlenen takvime göre alımları devam ediyor. Buna göre 18 bin personel alımında ÖSYM başvuruları tamamladı. Yakın bir zamanda 2020/5 tercih sonuçlarının açıklanması bekleniliyor.

NİHAYİ SONUÇLAR AÇIKLANDI;

14 Bin işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden alındı. Adaylar başvuru sayfasından nihayi sonucu açıklanarak kuraya katılacaklar belirlendi. Noter kura tarihi ve diğer detaylar da açıklandı. Açıklanan nihayi listeye erişmek için esube.iskur.gov.tr adresinden giriş yaparak başvuruların ekranından nihai liste yazan ekrana tıklayınız.

KURA İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN DETAYLAR;

Noter kurası ne zaman saat kaçta yapılacak? Canlı olarak yayımlanacak mı? Kura açıklanan takvime göre 8 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Saati ise 0900 ile 18:00 aralığında gerçekleşecek. Kura sonuçları yhgm.saglik.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak. Ayrıca bir tebligat çıkartılmayacak. Kura sonuçlarında asıl ve yedek adaylar belli olacak. Noter kura çekimlerini canlı yayımlanmayacağı açıklandı. Bu konuda yeni bir gelişme olabilir. Yeni detay olduğunda aktaracağız.

SONUÇ AÇIKLANMA EKRANI;

18 bin işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Perşembe günü 9 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden duyurular alanında açıklanacak.

Kadro dağılımında; 10998 temizlik görevlisi, 2000 güvenlik görevlisi, 2 aşçı, 1000 klinik destek personeli

Editör: TE Bilisim