Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından geçtiğimiz gün başvuruları tamamlanan Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için heyecanlı bekleyiş başladı.

Eğitim düzeyinde lise, önlisans ve lisans mezunu olan adayların başvuru yaptığı 12 bin sağlıkçı alımları için ilan açıklandı ve başvuru şartlarına uygun olan adaylar ÖSYM aracılığı ile tercihlerini gönderdi.

Başvurularda en çok atama lisans mezunlarına ayrıldı. Buna göre 7.165 kişi lisans, 2 bin 592 ön lisans ve 2.243 lise mezunun ataması ile merkezi atamalar gerçekleştirilmesi gerçekleştirilecek.

12 BİN SAĞLIKÇI ALIMI TERCİH SONUÇLARI;

ÖSYM atama takvimine göre sağlık bakanlığı için sonuçları ne zaman açıklayacağına dair henüz bir resmi açıklama yapmadı. 2018 yılında yapılan 2018/5 kpss tercihleri için 4 Haziran tarihinde tamamlanan tercihler 19 Haziran tarihinde açıklanmıştı. Buna göre 12 bin kişilik atama sonuçlarının 15 gün içerisinde ÖSYM Merkezi tarafından adaylara duyurulması bekleniyor. Sağlık teknisyeni, ebe, hemşire, dil ve konuşma terapisti, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, psikolog gibi kadrolarda sağlıkçı alımı için en düşük puanlar adaylar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Diğer yanandan atama sürecinin tamamlanmasının ardından 17 bin kişilik daha sağlık personelinin alınması için yeni ilanların açıklanması bekleniyor.

Başvuru sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ile aday şifresi ile öğrenilebilecek.