Sağlık Bakanlığı cephesinden yapılan açıklama ile 7 Haziran tarihinde başlayıp 13 Haziran tarihinde bitecek KPSS 2017/5 tercihleri ile toplam 12 bin 500 memur personel alımı yapacağı belirtilmişti. Adaylar tercihler ne zaman başlayacak derken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi saat 15.00 itibari ile KPSS 2017/5 tercih kılavuzunu yayımladı ve başvurular başladı.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik memur personel alımı başvuruları başladı. Adayların en çok takıldığı sorular ve cevapları için bir makale hazırladık.

  • Tercihler Nasıl Yapılır?

https://ais.osym.gov.tr/ sayfasına girecek olan adaylar ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak tercihlerini internet ortamından yapabilir.

  • Nitelik Kodları Nedir?

Tercih yapacak olan adaylar kadrolarda bulunan nitelik kodlarına dikkat etmesi gerekmektedir. Nitelik kodları adayların sahip olması gerektiği nitelikler ve mezun olduğu bölümler için oluşturulmuştur. Adaylar sadece sahip olduğu nitelik kodlarına göre başvuru yapabilir.

  • Hemşire Puanları Kaça Kadar Düşer?

Puanlar atamaya başvuran kişilerin KPSS puanlarına göre değişmektedir. Ancak lisans hemşire 70'e kadar inebilir.

  • Tekniker ve Teknisyen Nedir?

Tekniker önlisans bölümü mezunu demek, teknisyen ise ortaöğretim (lise) mezunu demektedir. Önlisans, lise için lise, önlisans için başvuru yapamaz.

  • Mezun Olmadım Başvuru Yapabilir Miyim?

KPSS puanları sonuçlanan ve son sınıfta okuyarak kısa sürede mezun olacak adaylar başvuru yapabilir.

YAZI ALTINDAN SİZLERDE YORUM ATABİLİRSİNİZ

TALEPLERİNİZİ YORUM OLARAK İLETEBİLİRSİNİZ

TÜM SORULARINIZI YORUM OLARAK GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim