Sağlık Bakanı Fahrettin koca yeni açıklama geldi virüs yan yana da geçebilir!

Türkiye günlük koronavirüs vakalarının sayıları 1000 civarında bulunuyor. 1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecini geçmesinin ardından işyerlerinin peyder pey açmaya başlaması ve normalleşme adımlarını gerçekleşmesinin ardından 31 büyükşehirde uygulanan şehirler arası giriş çıkış kısıtlamasının kaldırılması ile daha önce büyük şehirlerde görülen virüs, küçük yerlerde görülmeye başladı. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına önem veren il ve ilçelerde vakaların artış olmadı. Daha çok iyimser sebeplerle kurallara uymayanların, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanların vaka artışına neden olduğu ifade edilmekte.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN UYARI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşların birbirine virüs geçirdiği ifade etti. Dışarıda yürüyen 5 vatandaşın 3 kişi maskeyi kuralına uygun olarak takmaması eleştiren bakan koca “Üç arkadaş koronavirüse taviz vermiş. Oysa virüs biriyle karşı karşı dururken de geçebilir yan yana yürürken de” ifadesini kullandı.

12 TEMMUZ GÜNLÜK VAKA TABLOSU;

Günlük Koronavirüs tablosu?  12 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosu henüz açıklanmadı. 11 Temmuz tarihinde açıklanan vaka tablosunda 48 bin 813 test sayısından 1016 vaka tespit edildi. Toplam vakadan iyileşen kişi sayısı 1330 olarak açıklandı. 13 Temmuz günlük vaka tablosu açıklanır açılamaz detayları aktarmaya devam edeceğiz