Sağlık Bakanı Fahrettin Koca rehavetin devam etmesi durumunda koronavirüs vaka tablosunun olumsuz yönde seyretmesinin kaçınılmaz durum olacağını ifade ederek, ciddi kısıtlamalar getirilmeden rehavetten kurtulunması gerektiğini ifade ederek önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye genelinde günlük koronavirüs fakat tablosunda yeni vakalar 1000 civarında seyrediyor. Bakan Koca yaptığı açıklamalarda vaka sayılarının Bin rakamlarının altına düşmesi için 33 gün beklendiğini ifade ederek vatandaşlara rehavete kapamaları yönünde bir uyarıda bulunuldu. Gazeteci Candaş Tolga Işık yaptığı açıklamaya göre Sağlık Bakanı ile görüştüğünü ifade eti ve görüşmenin detayları sosyal medya üzerinden duyurdu. Gazeteci Tolga Işık yapılan görüşmenin detaylarını aktarırken önemli bir kararın eşiğinde olduğunun ifadesi oldu. Eğer rehavetten kurutulmazsa bölgesel olarak yeni kararlar almak zorunda olduğunu normalleşme ile birlikte insanların birbiriyle temasını arttığını, bu yüzden kurtulmanın vakalardan kurtulmanın tek yolu sosyal mesafe ve maske olduğunu ifade etti.

Vaka tablosundaki değişiklik;

Geçtiğimiz günlerde virüsün zatürre dönüşme oranı satırın eklemesi ile tabloda bir değişiklik yapıldı. Bilim kurulu üyesi tarafından yapılan açıklamaya göre tablodaki değişikliğin sebebini bilmediğini ifade etmişti. Bakan Koca, bu konuyu soran Gazeteci Işık'a Bilim Kurulunda alınan bir karar neticesinde ortaya çıktığını ifade etti. Entübe hastaların yoğun bakım sayısı içerisinde olduğunu ifade etti. 

"Tedaviye geç başlanırsa zatüre de artıyor zaten onu da takip ediyoruz Bazı Covid-19 hastalarının akciğer hastası gösterilmesinin gerçek dışı olduğunu" ifade etti.  

Editör: TE Bilisim