Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayıları 1500 rakamlarının üzerinde seyrediyor. Kurban Bayramı sonrası covid-19 virüsüün artış hızları güneydoğu anadolu bölgesi ile içanadolu bölgesinde ağırlık kazandı. Türkiye genelinde hangi illerde vaka artışı var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda bir açıklama yaptı. 16 Eylül 2020 tarihli koronavirüs tablosu şu şekilde açıklandı.

Günlük test sayısı 112 Bin'i geçti. Yapılan testlerde 1771 hasta sayısı meydana geldi. Bugün vefat eden hasta sayısı 63 olarak açıklandı. Koronavirüs nedeniyle iyileşen hasta sayısı ise 1342 olarak açıklandı. Türkiye gnelinde toplam hasta sayısı 296 bin 39'e çıktı. Vefat eden hasta sayısı 7 bin 249 olurken, hastalarda zatüreye dönüşme oranı yüzde 7.1 oldu. Ağır hasta sayısı ise 1351 olarak açıklandı.

EN ÇOK VAKA ARTIŞI OLAN İLLER HANGİLERİ?

Hastane kapasitelerinin arttırılmasına karar verilen iller Konya, Gaziantep, Mardin, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman illeri olarak açıklandı. Bu illerde vaka sayısı arttığı için hastanelerde kapasitelerin arttırıldığı aktarıldı. Son haftalarda Başkent Ankara'daki vaka artışları devam ederken, Kayseri ili enfekte oranlarında daha çok artışa geçti. Koronavirüs'ün ilk dönemlerinde kurallara uyulma oranı çok fazla olan va vakası az olan Mersin son günlerde en fazla artış gösterlen iller arasında bulunuyor.

İŞİN OLSA