Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemlerin birinci gündem maddesi olan Koronovirüs hakkında açıklamalarına devam ediyor. Bu kapsamda alınan bazı tedbir kararlarından bir tanesi de kamu görevlilerinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkış yapmamaları konusunda bir genelge çıkartılacağını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde yurt dışı seyehatinde bulunan vatandaşların dönüşlerinde 14 gün istiraat etmeleri gerektiğini ve iş yerlerinden raporlu sayılacaklarını ifade etti.

Buna göre son açıklamalardan bazı satır başları ise şu şekilde oldu:

KORONOVİRÜS SALGINI;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronovirüs şüphesi olan 1 vatandaşın koronovirüs sonucunun pozitif olduğunu aktardı. Hastanın kimlik bilgilerinin hasta mahrimeyeti gereği paylaşılmayacağını ve ailesinin de karantine altına alındığı ifade edildi. Bakan Koca yurt dışına çıkanlar için 14 gün kuralını hatırlatarak, hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Bakan Koca günüd zsaatlerindeki açıklamalarında okullar tatil olacak mı sorusuna cevap vermişti. Ülke genelindeki eğitim kurumlarında okullarda eğitimlere ara verilip verilmeyeceği konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile konuyu görüşüldikten sonra karar verileceğini ifade etti.

İŞİN OLSA