Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul ili için koronavirüs uyarısında bulundu. Koronavirüs vakaları son haftalarda günlük 2 Bin rakamların üzerine çıkmaya başladı. Bakan Koca İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bir koronavirüs toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul İlinde Covid-19 için alınacak önlemler için gerçekleşen toplantısı sonrasında bazı açıklamalar yapıldı.

İstanbul İli İçin Kritik Uyarı

İstanbul özelliği koronavirüs vaka sayılarının Türkiye geneline göre %40 oluşturduğu açıklandı. İstanbul ilinin vaka sayısı Ankara'nın 5 katına kadar ulaştığı ifade edildi. Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan açıklamalara göre İstanbul'daki vaka sayısı son günlerde daha da artışa geçmeye başladığı ifade edilmiştir. Sosyal medya üzerine yapılan paylaşım şu şekildedir.

Denizli'den bir Yasak Kararı Geldi!

Ülke genelinde vaka artışı olan illerden bir tanesi olan Denizli'de yeni bir yasak kararı açıklandı. Bu karara göre semt pazarlarında parkta, meydanda ve açık alanlarda sigara içmek yasaklandığı açıklanmıştır. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyardığı illerden bir tanesi de Gaziantep ilidir. Bakan Koca 8 kent için dikkatleri çekti. İzmir, Gaziantep, Eskişehir, Aydın, Adıyaman, Denizli, Kahramanmaraş, ile Denizli illerinde de vaka artışı var. Denizlide dışarıda sigara içmek yasaklandığı açıklandı. Diğer illerden buna benzer kararlar henüz gelmedi. Yeni gelişmeler olduğunda açıklamaya devam edeceğiz

İŞİN OLSA