6 Eylül 2020 tarihli günlük koronavirüs vaka sayıları belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden açıklamalar yaptı. Açıklamada 6 Eylül 2020 tarihli vaka sayılarında bir önceki güne göre azalış var. Ağır hasta sayısında ise artış var. Bugün ağır hasta sayısı 1102 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı 1013 olurken vefat eden hasta sayısı ise 53 olarak açıklandı.

Bakan Koca cuma günü Diyarbakır ilinde katıldığı toplantı sonrası bazı açıklamalar yaptı. Vaka artışlarının Ege ve Trakya bölgesinde normal seyrinde olduğunu aktarırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve İç Anadolu Bölgelerinde artışların olduğunu aktardı. Vakalarda hangi illerde artış var konusunda bugün bir açıklama daha geldi.

GÜNLÜK HASTA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER;

Günlük bazda hastaneler müracaat ederek test sonucu pozitif çıkan sayısının en fazla olduğu iller Kayseri, Erzincan, Karaman ve Van illeri açıklandı. Ağır hasta sayısındaki durum ise şu şekilde açıklandı.

AĞIR HASTA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER;

Toplamda ağır hasta sayısı 1102 olarak açıklandı. 5 Eylül tarihli rakamlara göre 11 kişi daha ağır hasta durumuna geldi. Vakalarda en çok ağır hasta Yozgat, Erzurum, Konya, İstanbul ve Ankara illeri oldu.

Editör: TE Bilisim