Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Prof. Dr. Ercüment Oval’ının sosyal medya üzerinden açıkladığı ilaç olan Dornaz Alfa ilacına dair önemli bir açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettinkoca Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Açıklamada Dornaz Alfa açıklaması ve Ercüment Ovalı'nın sosyal medya züerinden yaptığı açıklamaya cevap verdi. Açıklamada özetler "Sözü edilen ilaç uluslararası ilaç firmasının patentli ilacıdır. Türkiye’de ruhsatlı bir ilacıdır. Akciğerde tıkaç olan kistli olan hastalarda fayda görülen bir ilaç olduğunu ifade etti. Dünya genelindeki ülkekerde Covıd-19 da faydalı olduğuna dair bir labaratuvar ve klinik çalışması başlatıldığını ifade etti. Türkiye’de Covıd 19’a özel olarak Üniversiteler çağrıda bulunduk. 23 Mart tarihinde bir projelendirilmesi ile ilgili Üniversitelere çağrı yapıp Sağlık Bakanlığına bildirilmesini istedik." dedi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN AÇIKLAMAYA TEPKİ GELDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda "Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medyada insanların umudu ile oynanamaz. Biz insanlara çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Yayın araştırma ve çalışmanın nasıl yapılacağı çok iyi bilinir. İlaç ve aşı işi ve milli stratejik bir çalışmadır. Uluslar arası biri firmanın ilacı umutlar tüketilecek sosyal medya üzerinden tüketilemez dedi.

17 NİSAN KORONAVİRÜS VAKA SAYILARI AÇIKLANDI;

 

17 Nisan 2020 tarihinde 40 bin test yapıldı ve 4 bin 353 koronavirüs covıd-19 testi olumlu oldu. Toplam vaka sayısı 78 bin 413 oldu. Buna göre Bugün iyileşen hasta sayısı ise 1542 olarak açıklandı.17 nisan tarihli koronavirüs tablosu tüm rakamları yukarıdadır. Gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN