Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük koronavirüs tablosu açıklamaya devam ediyor. Yapılan açıklamalardan günlük test sayıları, iyileşen hasta sayısı, enfekte olan hasta sayısı, vefat eden sayısı günlük olarak paylaşıyor. Bazı illerde vaka sayılarının azalması ile birlikte risk oranı düşmekte. Bazı illerde ise uzun bir aradan sonra yeni vaka görülmeye başlamakta. Gaziantep ili İslahiye ilçesinde Bir haftadır yeni vaka görünmüyordu. Son 3 günde vaka sayısı en az %50 artış olduğu bilgisi geldi. Islahiye ilçesinde 490 kişi Karantina altında. Son 3 günde 8 vaka görüldü. İlçede toplam vaka sayısı 22 ulaştı. Pek çok küçücük ilçeye göre fazla sayıda sayılabiliyor. Türkiye genelinde Karantina haberleri gelmeye devam ediyor.

SON 3 GÜNDE VAKA SAYISI ARTAN İLLER HANGİLERİ;

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üç günde vaka sayısı en çok artan illeri açıkladı. Bu iller arasında Gaziantep'te yer aldı. Dğer illerden bazıları şu şekilde. Ankara, İstanbul, Mardin, Bursa, Konya, Diyarbakır illerinde son 3 günde ortalama vaka sayısı artıyor. Bakan Koca bu illerde yoğun bakım hasta sayısının yeni vakaların artışına bağlı olarak arttığını ifade etti.

KARANTİNA BAŞLATILAN YERLEŞİM YERLERİ İL, İLÇE MAHALLE;

6 Temmuz 2020 tarihli günlük vaka sayıları henüz belli olmadı. İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından karantina uygulamaları devam ediyor. 4 ilden Bitlis Ahlat'ta bir bina Karantina altına alındı. Malatya'da Akçadağ ilçesinde bir mahalle Covid-19 kapsamında Karantina altına girdi. Siirt ili Baykan ilçesi merkezinde bir bina Karantina altına alındı. Van ili Çaldıran ilçesinde iki Mahalle koronavirüs kapsamında Karantina altına alındığı ilan edildi. Bu konuda yeni gelişme olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim