Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Survivor 2020 finallerinde yaşanan sosyal mesafeye kurallarını ihlal eden görüntülere tepkisini ortaya koydu. 17 Temmuz vaka tablosu, Tatilcilere havuz ve denizlerde damlacık yolu ile koronavirüs bulaşması konularında da uyarılar var.

17 TEMMUZ GÜNLÜK KORONAVİRÜS VAKA TABLOSU;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden 17 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosunda açıkladı. Yaptığı açıklamada yoğun bakım, entübe hasta sayının tedavilere bağlı olarak artış olduğunu üzücü bir haber olarak paylaştı. Ayrıca Bakan Koca son 35 gün içerisinde en düşük vefat 13 Haziran'da gerçekleştirildiğini ifade etti. 17 Temmuz 2020 günü günlük vaka tablosu 41205 test yapılırken bu testlerden 926 kişi enfekte olduğu açıklandı. Bugün vefat eden 18 koronavirüs hastası var. Diğer yandan yapan test sonuçları neticesinde iyileştirerek taburcu olan kişi sayısı 1014 olarak açıklandı.

SURVİVOR 2020 FİNALLERİNDE TEDBİRLERE UYULMADI!

Bakan koca Survivor 2020 final programda covid-19 tedbirlerine uyulmamasının halk tarafından tepkilere yol açtığını ifade ederek. Sık sık fiziksel mesafe konusunda uyarıların yapıldığı Pazaryeri düğün yeri dolmuş gibi yerlerde uyarılara şov amaçlı ortamlarda dahil olması gerektiğini ifade ederek Survivor ünlüler ile gönüllerinin gözden biraz izole olmalı dedi.

HAVUZ VE PLAJDA DAMLACIK YOLU İLE BULAŞ RİSKİ

Bir diğer uyarıda havuz ve plajlar da damlacık olayına karşı oldu. Koronavirüs damlacıklar da bulaştığını ifade eden Koca havuzlar ve plajlar da tıpkı diğer ortamlarda ki bir insan yoğunluğuna bağlı olarak arttığını. 3 şahıs ve tüm yerlerde bu durum geçerli olduğunu ifade ederek. “Kurallara uyulursa tatiline kalitesi artar.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim