Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalardan bir tanesi Kurban Bayramı tedbirleri olarak açıklandı. Bakan Koca bilim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına bazı değerlendirmelerde bulunuyor. Konuşmadan ayrıntılarını aktarmaya devam ediyoruz. Alınan tedbirlerden bazıları şu şekilde olduğu öne çıkan başlıklar;

Kurban bayramında alınacak tedbirlerden bir tanesi 65 yaş üstü ve kronik rahatsız olanlara yönelik olduğu. Bu kapsamda kronik rahatsız olan ve 65 yaş üstü vatandaşların Ramazan Bayramı'na gitmemeleri konusunda bakan Fahrettin Koca uyardı. Vatandaşların abdestelerini cami şadırvanında almamalarını sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilmesi gerektirdiğini, bayram ve cuma namazına herkes seccade ile gitmesi gerektiğini, Bayramda yüz yüze ziyaret değil telefon ile yapılmalıdır. El öpmeyi gelecek bayramlara erteleyeceğiz.

Ayrıca Ramazan Bayramında 81 il genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 10 gün sonraki Vakıa artışlarına olumlu yönde etkilediğini altı çizilerek Ramazan Bayramı 81 il genelinde sokağa çıkma yasağının yüzde 15 oranında vakaları azalttığı açıklandı. Bakan Koca gözümüz Kurban bayramında vaka tablosunu olmasın değerlendirmesini yaptı. Bayram sonrası 65 yaş üstüne kısıtlamalar kaldırılacak. Ayasofya sevinci yaşarken, disiplinli olmalıydı kurallara yer yer uyulmadı. Kurban bayramında koronavirüs konusunda risk alırsak bu bizlere ağır bir vebal yükler dedi. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim