Kontrollü sosyal hayat dönemi başladı. Sağlık Bakanı Bilim Kurulu Toplantısına başkanlıklık yaptıktan sonra bazı önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle geçtğimiz haftalardan itibaren vaka artış hızlarındaki düşüşün devam edip etmeyeeği, koronavirüs ikinci dalga olup olmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyordu. Bu konuda önemli bir açıklama geldi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SONRASI GÜNDE DİKKATLİ OLUNMALI;

Bakan Koca ikici dalga olur mu? sorusuna uyarılar ile açıkladı. Şu dönemde ikinci dalga düşünmüyoruz dedi. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günler sonrası bir yoğunluğum oluşmuş olmasını etkisini biz bir hafta, on gün sonra zaten görüyoruz diyerek kısıtlama sonrasındaki kalabalık alanlarda fazla bulunmanın etkileri olduğunu açıkladı. 

Rakamların daha da aşağıya düşmeye başladığını, hareketlerin kontrollü olması gerekdiğini dışarıda sosyal mesafeye dikkat ederek kontollü bir hareketliliğin olması düşüşün devam etmesine katkı sağladığı aktarıldı. 

KORONAVİRÜS'TE İKİNCİ DALGA BEKLEMİYORUZ!

Önümüzdeki dönemde bu anlamda ikinci bir dalga doğrusu beklemiyoruz. Eğer kurallara uyulursa, kontrolü sosyal hayatın gereğini yapma noktasında bir çaba içinde olursa, maske ve bir buçuk metre sosyal mesafe kurallarını özellikle uygulama noktasına hassasiyet gösterirse iki dalganın olması söz konusu olmaz. dedi.

DÜNYA GENELİNDE EKİM AYI İKİNCİ DALGA GÜNDEMDE

Dünya genelinde ülkelerde Eylül yada Ekim aylarında ikinci bir dala olabilmesi gündeme geliyor. Bilim Kurulu görevde ve ihtimaller dahilinde tedbirler alma noktasında tecrübeli olduğunu aktardı. Uyarılara uyulması ve endişe etmeye gerek yok dedi.