Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye’nin yurtdışından ücretsiz olarak getirdiği hastalarla sağlık alanında çekim merkezi olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada aynı zamanda 2018 yılı içinde 5 milyon vatandaşa ambulansla müdahale edip sağlık tesislerine nakillerinin gerçekleştiğini söyledi. 2007 yılından bu yana 6 deniz bot ambulansı ile 16 bin vatandaşın, 2008 yılından itibaren ise hava ambulansı ile 42 bin vatandaşın naklinin gerçekleştiğini açıkladı. Bu rakamların sağlık hizmetlerinde önemli aşamalar kaydedildiğinin göstergesi olduğunu söyleyerek tedavi edilemeyen vatandaşların sayısının çok az olduğu içinde yurt dışını gönderiminde azaldığını vurguladı.

YERLİ AŞININ RUHSATI ALINDI    
Fahrettin Koca yaptığı açıklamada beşli karma Hepatit B,C ve suçiçeğiyle ilgili yoğun çalışmaların yapıldığını ve Ağustos ayında erişkin difteri-tetanos aşısı ruhsatı verileceğini söyledi. On üç aşılama programı içinde olan aşılarımızın olduğunu ve şu an en geniş aşılama programını uygulayan ve bundan ücret almadan yapan tek ülke olduğumu vurguladı. Aynı zamanda yerli aşı ruhsatının alındığını ve piyasaya verilme süresinin Ağustos 2019 olduğunu söyledi.

YURT DIŞINA GÖNDERİM AZALDI
Bakan Koca tedavi edilmeyen hasta sayısının az olduğu için yurt dışına gönderimlerde az olduğunu söyledi. Yurt dışından 2010 yılından bu yana Türkiye’ye 603 kişinin getirildiğini ve bu kişilerin ağırlıklı olarak Türk Vatandaşı olduğunu söyledi. Buna karşın bizim yurt dışına gönderdiğimiz kişi sayısının sadece 29 olduğunu açıkladı. Bu kişilerinde genelde sağlık hizmeti verilemeyen kişiler değil çoğunun Türkiye’de görev yapan diplomatlar veya sağlık sıkıntısı yaşayıp ülkesine gitmek istemeyen yabancılar olduğunu ifade etti...

Editör: TE Bilisim