Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi ilan edilen koronavirüs salgınında Türkiye'deki vaka sayılarını ve Covid-19 virüsüne karşı mücadele kapsamında yapılan çalışmaları kamu oyu ile paylaşmaya devam ediyor. Bakan Koca vaka artışında son durum nedir? 

KORONAVİRÜS VAKA ARTIŞI AÇIKLAMASI;

Ülke genelindeki vakalara yönelik olarak uygulamaların sıkı denetimlere tabi tutulması, vatandaşların kurallara uyması ile alınan tedbirler vaka artış hızını kontrol altında bulunmasını sağladığı aktarıdlı. Vaka artışlarının her böglede aynı hızda olmadığını aktaran Koca, Samsun ili özelindeki değerlendirmede ise 60 yaş üstü vatandaşlar için hasta oranları yüksek olduğu ifade edildi.

ŞEHİR HASTANESİNDE SON DURUM;

Samsun ilinde filyasyon ekibi sayısının 175'e çıktığı aktarıldı. Koronavirüs ile temaslı olanalra müdahale 9 saata kadar düştüğü açıklandı. İl genelindeki şehir hastanelerine yönelik olarak bir değerlendirme yapılacağını aktardı. Şehir Hastanelereine yönelik olarak yapılan incelemeler sonrasında bugün yeni bir açıklama daha yapılması beklemiyor. Özetle Sağlık Bakanı Koca koronavirüste son bir haftadır vaka artış hızlarının kontrol altında olduğunu ve bunun rehavete neden olmaması gerektiğini vurguladı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim