Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısının fazla olduğu iller arasında Ankara, İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa illerinide saydı. Türkiye genelinde vaka sayları artan illerden bir tanesi olan Şanlıurfa'nın denetimleri arttırıldı. Emniyet güçleri yoğun sokaklarda ve caddelerde kurallara uymayanları yoğun bir şekilde uyarılarda bulunuyor. İl genelinde 1 günde Bin kişiye ceza kesildi. Kurban bayramında hangi illerde kısıtlama olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını açıkladı. 

BİR İLDE BAYRAMLAŞMA YASAKLANDI!

Geçtiğimiz günlerde Karabük Valisi il genelinde giriş gıkışların yasaklanarak, bayramlaşma ve toplu etkinliklerin yasak olacağını açıkladı. Karabük ilinde 11 Mart tarihinden vakaların kontrollü olan iller arasında bulunuyor. Buna karşın son günlerde vaka sayılarında 2 kat artış olduğunu ifade edildi. Kurban bayramına ilişkin ilk tedbir açıklayan ilk Karabük oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın vaka sayıların artışta olduğunu açıkladığı Ankara-İstanbul Şanlıurfa illerinde ne gibi tedbirler alınacağı merak konusu oldu.

Türkiye genelinde de vakalarda tesbit edilerek Karantina uygulamaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son yaptığı açıklamalarda pek çok kentte maskenin yaygınlaştığını umut verici bir düzene girdiğini ifade etti. Vaka sayısının fazla olan illerde özen gösterilmesini istedi. 22 Temmuz tarihli günlük koronavirüs tablosunda vaka sayısı 902 olarak açıklandı. Hastalık nedeniyle iyileşen 2 sayısı ise 1203 oldu. Son günlerde iyileşen asa sayısı ile enfekte olan hasta sayısının arasındaki fark ilk kez daha çok arttı.