Sağlık Bakanı Fahrettin koca sosyal medya üzerinden 13 Temmuz 2020 günlük koronavirüs vaka tablosunu açıkladı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen covid-19 virüsünün Türkiye genelindeki etkileri devam ediyor. Bu bağlamda Büyük şehirlerde daha çok olmak üzere birçok ildeki vaka sayıları artış hızı azalsa da henüz kontrol altına alınmasının ardından azalış eğilimine geçemedi. Sağlık Bakanı Fahrettin koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada vakaların en çok görüldüğü 5 ili sıraladı. Açıklanan 5 ilde yoğun bakım hasta sayılarında artış olduğu ifade edildi.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN 5 İL;

Ankara, İstanbul Diyarbakır Şanlıurfa Gaziantep illeri olarak açıklandı. Bu illerde yoğun bakım hasta sayılarında artış olduğu ifade edildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, vakaların tehlikeli boyutlara geldiğini ifade etmişti. İl genelinde kurallara uymayanlara kesilen cezalar da arttı.

TOPLAM VAKA SAYISI BİN SINIRINDA;

13 Temmuz 2020 günlük koronavirüs vaka tablosu bugün belli oldu Covid-19 virüs nedeniyle vefat eden hasta sayısı 19 olarak kayıtlara geçti. 46  bin 1492 test sayısından 1008 vaka tespit edildi. Türkiye'nin günlük iyileşen kişi sayısı 1156 olarak açıklandı. 11 Mart tarihinden bu yana yapılan test sayısı 4 milyonu geçti. Bugüne kadar yaşanan vaka sayısı 214000 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 195671 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı açıklamalarında birinin altına inmekte kararlıyız. Covid-19'a göre her geçen günümüz bir sınavdır paylaşımı geldi.

Editör: TE Bilisim