26 Mart 2017 tarihine girilmesi ile Türkiye'de yurdun dört bir yanında yine saat sorunları yaşanmaya başladı. Bilindiği gibi kış saatine Avrupa ülkeleri geçti ancak Türkiye geçmeyince insanların kafası karışmıştı. 26 Mart 2017 tarihi ile Avrupa ülkeleri yaz saatine geçerek saatlerini bir saat ileriye aldılar.

Kullandığımız akıllı telefon ve bilgisayarların saatleri otomatik olarak ayarlı olduğu için pek çok kişinin saati bir saat geriye alındı. Ancak bu saatler yanlış ve kullanıcıların saatlerini düzeltmesi gerekmektedir.

SAATLER DEĞİŞMEYECEK

Avrupa ülkeleri gibi Türkiye'de önceden kışın saatleri geri ve yazın bir saat saatleri ileri almaktaydı. Ancak kış saatine geçilmesi ile saatleri bir saat ileri almayınca 26 Mart 2017 tarihinde geçilen yaz saati uygulamasında da saatleri ileriye almaya gerek kalmadı.

Akıllı telefonların saatlerini otomatik olarak güncellemesi ile pek çok kişinin kafası karıştı. Ancak saatler ileri ya da geriye alınmayacak.

AVRUPA İLE FARK BİR SAATE İNDİ

Avrupa ülkelerinin kış saatine geçerek saatleri bir saat geri alması ve Türkiye'nin saatleri ileri almaması ile Avrupa ülkeleri ile aramızda iki saatlik, İngiltere ile ise 3 saatlik bir fark olmuştu.

Avrupa ülkelerinin yaz saatine geçmesi ile Avrupa ülkeleri ile aramızda ki saat farkı tekrar bir saate inerken İngiltere ile aramız da olan fark ise tekrar 2 saate indi.
Editör: TE Bilisim