Bilindiği üzere Türkiye'nin gündeminden Suriye düşmüş değil. Her geçen gün sosyal medya aracılığı ile Türkiye Suriye'ye girecek mi, çatışmasızlık ortamı oluşturulacak mı, İdlib'de son durumlar nedir gibi aramalar yapılmaya devam ediyor. Gündem konusu ile ilgili Rusya'dan önemli iddia atıldı.

Rusya'da bulunan bir stratejik kültür merkezinden ortaya atılan iddiaya göre Türkiye'nin Eylül ayı içerisinde Suriye'ye dev askeri operasyon yapacağı belirtildi. Peki bu operasyon nereye, niçin yapılacak ve tarih beli mi?

TSK İDLİB'E GİREBİLİR

Rusya cephesinden yapılan açıklamaya göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib'e gireceği, ilk olarak Türk jetlerinin İdlib'i bombalayacağı ve ardından bölgeye çok sayıda askerin intikal edeceği duyuruldu. İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin ihdas edilmesinden sonra bu bölgede Türkiye'nin hakim olacağı söylendi. 

TÜRKİYE ve RUSYA MASAYA OTURDU

İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin oluşturulması için Ankara ve Moskova Haziran 2017 tarihinde masaya oturmuştu. O dönemlerde Türkiye Suriye'ye girecek mi haberleri atıldı ancak her hangi bir operasyon düzenlenmedi. Fakat yeni Rusya cephesinden gelen açıklama ile Türkiye'nin Eylül ayında Suriye'ye gireceği söylendi.

Ankara'nın İdlib'e operasyonu onaylaması üzerine Rusya'da buna destek verecek ve Türkiye'nin insansız hava uçağı sahasına ülkesini de açması bekleniyor. İdlib'e gerçekten böyle bir operasyon yapılacak mı bilinmiyor ancak operasyon yaparsa Rusya'nın operasyona nasıl bir destek vereceğine yönelik hiçbir bilgi yok.

GÜNDEM HABERLERİNİ BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ