Türkiye'ninde merak ile beklediği corona virüsü ilacında önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) tarafından yapılan duyuruda yeni tip corona virüsü ilacının bulunduğu belirtildi.

Türkiye dahil olmak üzere 200'den fazla ülke corona virüsü salgını ile baş etmeye çalışmaktadır. Ülkemizde de 11 Mart tarihinde görülen corona virüsü için önlemler alınmaya devam ederken Rusya'dan bugün müjdeli bir haber geldi. Buna göre yeni tip corona virüsü için ilaç çıkacak mı, aşı ne zaman çıkacak, tedavisi var mı aramaları yapılırken Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) corona virüsü aşısını bulduklarını duyurdu.

RUSYA: İLAÇ BULUNDU

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Avrupa Ülkeleri ve Çin Halk Cumhuriyeti corona virüsü hususunda bilimsel çalışmalarını sürdürmeye devam ederken Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) tarafından önemli bir duyuru yapıldı ve resmi açıklama da ilacın bulunduğu söylendi.

Aşı Mı? Hap Mı?

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) tarafından corona virüsü ilacını buldukları belirtildi fakat aşı mı yoksa hap mı olduğu söylenmedi ancak aşının bulunduğu ön görülüyor.

Piyasaya Ne Zaman Sürülür?

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) corona virüsü için ilacın geliştirildiği belirtildi. Buna göre labaratuvar ortamında yapılan incelemelerde bulunan ilacın virüsü etkisiz hale getirebildiği söylendi fakat piyasaya ne zaman sürüleceği, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onay verilip verilmeyeceği bilinmiyor ancak bulunan ilacın en kısa sürede Rusya'da bulunan corona virüsü salgınına kapılmış vatandaşlar üzerinde kullanılması ön görülmektedir.

(AYRINTILAR GELİYOR... SAYFAYI YENİLEYİNİZ.)

Editör: TE Bilisim