Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginliklerden sonra Türkiye gece saatlerinden itibaren Suriye'yi vurmaya başladı. Hava, kara ve topçu atışları ile mevzileri yoğun ateş altına alan Türkiye'nin 300'den fazla rejim askerini etkisiz hale getirdiği öğrenildiği gibi Rusya'dan flaş bir açıklama geldi ve yeni savaş gemilerinin yola çıktığı söylendi. Buna göre Rusya'dan yola çıkan ve Akdeniz'e giden birkaç savaş gemisi planlandığı gibi bugün İstanbul ile Çanakkale boğazlarına ulaştı. Boğazlarda Sahil Güvenlik Komutanlığı koruması ile geçişini tamamlayan Rus savaş gemileri Suriye'ye doğru yola devam ediyor.

Rusya'dan Türkiye Tehdidi!

Rusya cephesinden Türkiye'ye yönelik yapılan açıklama da Türkiye'nin geniş çaplı bir operasyon başlatması aleyhine olacağı belirtildi ve füze sistemleri kurulu yeni savaş gemilerinin Suriye'ye gitmek üzere yola çıktığı belirtildi. Buna göre bu savaş gemileri de planlandığı tarihte İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazından geçecektir.

Boğazlar Neden Kapanmıyor?

Rusya'nın savaş gemilerinin Suriye'ye doğru gitmek için İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazından geçmesine pek çok vatandaş eleştiri ile yaklaşmakta olup boğazların neden kapanmadığı, bu gemilerin neden geçirildiğine yönelik açıklamalar yapmaktadır. Buna göre boğazlar için yapılan sözleşmeler de ilgili ülke ile savaş durumu olmadığı sürece boğazların açık kalacağı belirtilmektedir. Yani savaş durumu olmadığı sürece boğazların kapanması mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim