Ülkemizde engelli adayların haklarının korunması ve hayata kazandırılma çalışmalarına ilişkin hem kamu kurumları hem özel sektör firmaları uygun pozisyonlar için engelli adayları personel olarak almaktadır. Kamu kurumları engelli adayları kura yolu ve EKPSS yolu ile atamaktadır.

Resmi Gazete aracılığı ile bugün yapılan duyuru da engelli adayların memur olma durumları ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik bazı yönetmeliklerin değiştirildiği ilan edildi. Peki ne gibi yenilikler geldi, engeli adayların bundan sonra hangi durumları bilmesi gerekiyor? İşin Olsa ekibi olarak açıklıyoruz.

DEĞİŞEN YÖNETMELİKLERİ AÇIKLIYORUZ!

Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan değişiklikleri sizlere sunuyoruz. Bundan sonra kura ile yerleşmek isteyen engelli adaylar iki yılda bir başvuru yapacak, kuraya başvuru yapan engelli adaylar dört sene içerisinde yapılan memur alımlarına başvurusunu gerçekleştirebilecektir.

Yine Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS ile atanmak isteyen adaylar için de bazı düzenlemeler yapıldı. Buna göre EKPSS'ye giren adaylar atanma başvurusu yaparken kişinin en üst düzey eğitimi ve en yüksek puanının baz alınacağı belirtildi. Normal KPSS'de bilindiği üzere alt öğrenim için başvuru yapma imkanı bulunmuyor aynı durum EKPSS'ye de getirilmiş oldu. Engelli adayların yukarıda verilmiş olan düzenlemelere dikkat etmesi gerekiyor.