Ülkemizde yaklaşık olarak  bin civarı KİT taşeron işçisi bulunmaktadır. Bilindiği üzere taşeron yasası kapsamında taşeron işçilere kadro verildi ancak KİT işçilerine kadro verilmemişti. KİT'lere kadro verilecek mi derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu müjde vererek PTT'de çalışan KİT işçilerine kadro verilmeye başlandığını duyurmuştu.

Diğer KİT taşeron işçilerine kadro verilecek mi açıklamaları beklenirken Resmi Gazete aracılığı ile KİT işçilerine kadro hakkında önemli açıklama yapıldı. Resmi Gazete üzerinden KİT işçilerine kadro şartları, hangi KİT işçilerine kadro verilecek gibi detaylar öğrenildi.

KİTLERE KADRO ŞARTLARI

Resmi Gazete aracılığı ile yapılan açıklama da KİT işçilerinin kadro alabilmesi için 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile işçilerin en az 2 yıldır aktif olarak çalışıyor olması gerektiği belirtildi. Yine işçilerin her hangi bir kurumdan yaşlılık aylığı, emeklilik aylığı almıyor olmak ya da almayı hak etmiş olmak şartlarını da sahiplaması gerekmektedir. Ek olarak iki yıllık kesintisiz çalışma konusunda yıllık izin, doğum izni, askerlik ve bunlar haricinde toplam 30 günü geçmeyen kesintilerin dahil edilmeyeceği belirtildi.

Bu şartları yerine getiren KİT taşeron işçileri kadro almayı hak etmiş olacak ancak bilindiği üzere KİT taşeron işçilerine bir anda kadro verilmemesi ve kurum kurum kadro verilmesi bekleniyor. Çünkü KİT kurumları hem devletin hemde özel şirketlerin sahip olduğu kuruluşlar olarak bilinmektedir. KİT'lere taşerona kadro ne zaman verilecek açıklamalar yapıldıkça bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim