Daha önce yaptığımız haberlerde alımı yapılması beklenen 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi ilanına değinmiş, yakın zaman içerisinde bu alımların kamuoyuna aktarılacağı bilgisini aktarmıştık. Resmi Gazete' de 13.11.2018 tarihi itibariyle yayımlanan duyuru doğrultusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için kadro ihdası sağlandı. Büyük bir ilgiyle beklenen bekçi alımında merak edilen tüm sorulara haberimizden yanıt vermeye çalışacağız. Yayımlanan ilana yönelik bekçi başvuru şartları, bekçi olma şartları konusunda bilinmesi gereken diğer detaylara ve uygulanan sınav süreçleri gibi önemli noktalara yönelik bilgilendirmeler gerçekleştireceğiz.

Alımlar ne zaman yapılacak?

Kadro ihdası, kurumun bünyesine personel alımı için kararın uygun görülmesi demek. Şuan itibariyle 10 bin kişilik bir bekçi alımından söz etmek mümkün. Her ne kadar kadro ihdası yayımlanmış olsa da net olarak alımın yapılacağı tarihi aktarmak mümkün değil. Sürece yönelik isinolsa.com olarak tahminlerimizi iletecek olursak, alımların Aralık ayının başı ya da Ocak ayı itibariyle yapılabileceğini ifade edebiliriz. Yayımlanacak bu 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımında bekçi başvuru şartlarına ve detaylarına ise aşağıudan ulaşabilirsiniz...

Bekçi başvuru şartları

İlgili başvurularını sağlamak isteyen adaylar ilan yayımlandığı andan itibaren ilgili başvuru sayfasından başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuruda adayların ilgili ilanda yer alacak kilo ve boy şartlarını taşımaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, 31 yaşın üstünde olmamaları, en az lise mezunu olmaları, kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmaları, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmaları gibi ortak şartlara uygulanacak yazılı ve fiziki yeterlilik testlerine olarak sözlü mülakatlarla belirlenmektedir. Adaylar uygulanacak yazılı sınavın ardından fiziki yeterlilik sınavına tabi tutulacaklar. Bu sınavda başarılı olan kişiler de sözlü sınava dahil edileceklerdir. Başarıyla sınavlardan ayrılan adayların Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak göreve başlamaları sağlanacaktır. Yakın zaman içerisinde ilanın yayımlanacağı düşünülürken, başvurular başladığı anda bildirim almak ve ilan detaylarına ulaşmak için mobil uygulamalarımızı indirmenizi önermekteyiz. Bu sayede tüm başvurulardan ve sonuçlarından anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

iOS: Tıklayınız

Android: Tıklayınız

Fiziki yeterlilik testleri hakkında bilgi almak için: TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim