İçişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde görevlendirilmek üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımları gerçekleştirmektedir. Çarşı ve mahalle bekçileri Türkiye'nin 81 ilinde görev yapmakta olup illere göre kontenjan dağılımları öcenlikle suç oranlarının en çok olan illerden az olan illere ve nüfusu en çok olandan az olan illere göre dağıtılmaktadır. Mart ayının ikinci haftası içerisinde 8 bin kişilik bekçi alımı yapılması beklenirken gözünde renk körlüğü hastalığı olan kişiler bekçi alımına başvurabilip başvuramayacağını büyük bir merak ile beklemektedir.

Şu anda Türkiye geneli on binlerce bekçi görevlerine devam ederken yeni bekçi alımları yapılmaya devam ediyor. Peki Mart ayının ikinci haftası içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımına renk körü hastası adaylar başvuru yapabilir mi? Gözünde renk körlüğü olan kişiler bekçi alımına başvuru yaptıkları takdirde ön sağlıkta ya da genel sağlıkta geçebilir mi?

RENK KÖRÜ KİŞİLER BEKÇİ OLAMAZ

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ilanında yayımlanan genel yönetmeliklere bakıldığında adayların karşısına “İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.” ifadeleri çıkmaktadır. Yani adayın genel sağlığında renk körlüğü hastalığının olmaması gerektiği belirtilmektedir. Bu kural kalkmadığı sürece gözünde renk körlüğü bulunan adayların bekçi alımmına başvurmaları durumunda genel sağlık taramalarından ya da ön sağlıktan geçmeleri mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim