Ülke genelinde güncel koronavirüs tablosunda iyileşen hasta sayısı hızla artıyor. Buna karşın vaka sayılarındaki artış hızı düştü. İlk olarak 10 Mart tarihinde pozitif vaka görülmüştü. Üzerinden 2 aya akın bir süre bazı illerde kurallara uyulmadığı için üzücü vaka haberleri gelirken, bazı illerde ise sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen vatandaşlar zorunlu olmadıkça çıkmıyor.

GÜMÜŞHANEDE YENİ VAKA YOK!

Geçtiğimiz gün Bartın ilinde 5 gündür yeni pozitif vakanın çıkmadığını ifade etmiştik. Valilikten yapılan açıklamada 73 Koronavirüs hastasından bir kısmı normal polikliniklerde bir kısmı is en yoğun bakım tedavileri devam ediyor. 5 gündür de yeni bir vaka tespit edilmedi. Diğer yandan Gümüşhane ilinde ise 14 gündür yeni bir vaka tespit edilmedi.

Gümüşhane’nin en kalabalık noktalarında Cumhuriyet caddesi, oltan beyi mahallesinde fatih parkında çalışan görevliler dışında kimse bulunmuyor. Vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmıyorlar. İl genelinde yapılan açıklamalarda 14 gündür yeni vaka tespit edilmediği açıklandı. Hastanede tedavi olan ve evde takip edilen hasta sayına ilişkin yeni bir açıklama yapılmazken, ülke genelinde vaka sayısının az olduğu illerden bir tanesi de Gümüşhane olarak açıklandı.

KORONA'DA GENEL DURUM!

Sağlık Bakanlığından açıklanan rakamlara göre 1 Mayıs 2020 tarihinde yapılan test sayısı 41 bin 431, yeni tespit edilen pozitif vaka sayısı ise 2188 olarak açıklandı. Bugün vefat eden hasta sayısı 84 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı ise 4 bin 922 olarak ifade edildi. 1 Mayıs 2020 tarihli toplam vaka sayısı 122 bin 392 oldu. Entübe hasta sayısı is 818 oldu.

Editör: TE Bilisim