Bilindiği üzere ülkemizde faaliyetlerini sürdüren Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi personelleri istihdam etmektedir. Kamudan kaldırılmış olan bekçi personelleri daha sonra ki yıllarda tekrar getirildi ve şu anda kamuda 6 bin kişiye yakın bekçi personeli bulunmaktadır.

Bekçi personelinin artırılması amaçlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında talimatlarını verdiğini ve toplam 7 bin kişilik daha bekçi alımı yapacaklarını müjdelemişti. Adaylar referandum sonrası 7 bin bekçi alımı ilanı bekliyor. İlan ne zaman yayımlanıyor?

REFERANDUM SONRASI ATAMA BEKLENİYOR

Bilindiği üzere referandum öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi 21 Mart 2017 tarihi itibari ile tatile girdi ve referanduma kadar görüşmeler yapılmadı. Bu süre zarfında liderlerde çalışmalarına devam ettiği gibi özellikle gündem maddeleri arasında bekçi alımları yer almamaktaydı.
Referandumun sona ermesi ile gündem başlıkları yavaş yavaş değişmeye başladı ve bekçi alımları tekrar gündeme taşındı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile toplam 7 bin kişilik bekçi alımının yapılması bekleniyor.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR

Şu an için 7 bin kişilik bekçi alımına ilişkin net bir bilgi yok. Fakat Nisan ayın da Mayıs ayında bekçi alımının yapılabileceğine yönelik tahminler var özellikle Nisana ayı bilindiği üzere kamu personeli ve memuru alımı bakımından oldukça hızlı geçiyor.

BEKÇİ MAAŞ VE GÖREVLERİ İÇİN TIKLAYINIZ