Ramazan Bayramı Sokağa Çıkma Yasağı Belli Oluyor!

Gözler ramazan bayramı tatile çevrildi. Pazartesi günü kabine toplantısı yapılacak. 15 ilde 4 günlük sokağa çıkma yasağının 2. Gününe gelindi. Ramazan bayramında kaç gün sokağa çıkma yasağı olacak kabine toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasına açıklayacak.

Diğer konulardan bir tanesi de 16 il genelinde uygulanacak olan seyahat kısıtlamaları için olacak. Bayramda memleketine gitmek isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren bu gelişme için sadece bayrama özel bir izin olup olmayacağı kısıtlamanın sadece hafta sonunda mı yoksa bayram boyunca mı uygulanacağı kesinlik kazanacak. Toplu görüşmelerin Koronavirüs için tehlike oluşturacağı görüşü ile hareketliliğin önüne geçecek bazı tedbirler alınması beklentiler arasında yer alıyor.

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI;

Her hafta kısıtlama olan iller için filyasyon uygulamaları, vaka sayısındaki düşüşler bulaş riskleri gibi bazı değerlendirmeler göz önüne alınarak bazı illerde giriş çıkış yasapının kaldırılması bekleniyor.

24 Mayıs ile 26 Mayıs tarihlerinde bayram sürecek. Salı günü Bilim Kurulu Toplantısı bayram namazı kılınması konusu gündeme gelmesi bekleniyor.