11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının bitiminde Ramazan ayı kutlanır. Bu bayramda kamu kurumları ile özel sektör firmalarında istidam etmekte olan personellere Bayram izni verilmektedir. Buna göre kamu kurumlarında görev yapmakta olan memurlar Ramazan bayramı tatilinin kaç gün olduğunu büyük bir merak ile beklemekteydi.

Bilindiği üzere turizmin canlanması için bayram tatilleri 9 gün, 10 güne çıkartılabilmekte ve memurlara idari izin verilerek tatil bölgelerindeki otellerin doluluk oranlarının artırılması hedeflenmekteydi. Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak, Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olduğu duyuruldu mu soruları devam ederken sonunda konu hakkında açıklama yapıldı.

İDARİ İZİN VERİLMEYECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama da Ramazan Bayramının 14 Haziran 2018 tarihi itibari ile başladığı ve 17 Haziran 2018 tarihinde sona erdiği, Bayram tatilinin ise hafta sonuna denk geldiğinden dolayı ekstra olarak kamu görevlilerine idari iznin verilmesine gerek olmadığı duyuruldu.

Bu bayramda ekstra olarak bir hafta daha idari izin verilir ve Ramazan Bayramı 10 güne tamamlanır mı diye meraklı bekleyiş sürerken Bakanlar Kurulu tarafından çıkan karar da kamu görevlileri ile turizm bölgelerinde işletmesi bulunanlar için müjdeli bir haber çıkmadı. Otel fiyatlarının azalıp azalmayacağı merak ile bekleniyor.

Editör: TE Bilisim