Her sene Ramazan Bayramlarında okullar ve bazı kamu kurumları tatil edilmektedir. 2016 yılı Ramazan Bayramına girmemize sayılı günler kaldı. Ancak tatilin kaç gün olacağı konusunda yazılı ya da sözlü olarak her hangi bir açıklama yapılmadı. Eski Milli Eğitim Bakanı, Yeni Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı Bayram Tatilinin kaç gün olacağı hakkında açılama yaptı.

Turizmciler 9 Günlük Tatil İstiyor

Ramazan Bayramının gelmesi ile memur ve öğretmenler genel olaral bulundukları şehirden başak bir şehre tatile gitmektedir. Hal böyle olunca otel sahipleri ya da sektör olarak Turizmciler tatilin oldukça fazla olmasını istemektedir. Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldıkları Nasreddin Hoca anma etkinliklerinin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Basın mensuplarının ilk olarak sordukları soru ise Turizmcilerin tatilin 9 gün olmasını istediği oldu. Konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise konunun oldukça detaylı olduğu ve görüşmelerin aksatılmadan hala devam ettiğini söyledi.

Kültür Bakanlığında yapılan görüşmelerin ardından konu Bakanlık Kuruluna sevk edilecek. Orada yapılan görüşmelerde de tatilin kaç gün olması hakkında görüşler öne sürülecek ve oy çokluğu ile kabul edilen gün kamuoyuna duyurulacak.
Editör: TE Bilisim