İşçi Partisinin kongresini takip etmek için Pyongyang'a gelen İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin gazetecisi ülkenin itibarına gölge düşürdüğü gerekçesiyle sınır dışı edildi.


Ulusal Barış Komitesi Genel Sekreteri O Ryong Il, Rupert  Wingfield-Hayes'in "ülkedeki sistem ve liderlikle ilgili gerçekleri çarpıtan"  haberler yaptığını söyledi.

Wingfield-Hayes'in bir özür mektubu yazdığını belirten Ryong,  gazetecinin bir daha Kuzey Kore'ye giriş yapmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Wingfield-Hayes, cuma günü ülkeden ayrılmak üzere havaalanına  gittiğinde gözaltına alınmıştı.

BBC, Wingfield-Hayes'in yanı sıra yapımcı Maria Byrne ve kameraman  Matthew Goddard'ın da gözaltına alındığını duyurmuştu. BBC, 8 saat boyunca  sorgulanan Wingfield-Hayes'in bir özür mektubu imzalamaya zorlandığına dikkati  çekmişti.

Kuzey Kore, İşçi Partisinin 36 yıl aradan sonra düzenlenen 7. kongresi  için 100'den fazla gazeteciyi ülkesine davet etmişti. Kongreyi takip etmelerine  izin verilmeyen gazeteciler, başkent Pyongyang yakınlarındaki bir Hastane,  fabrika ve ülkenin kurucusu Kim İl-sung'un doğum yerine götürülmüştü.
Editör: TE Bilisim