Amerika Birleşik Devletleri Suriye'de bulunan IŞİD'in tamamen temizlenmesi için PYD'ye ağır ve son teknoloji ile donatılmış silahlı göndermeye devam ediyor. Türkiye bilindiği üzere bu haberleri dikkat ile incelemekte ve Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ülkelerini PYD'nin Türkiye'ye ateş açması ya da taciz ateşinde bulunması durumunda misli ile karşılık verileceği şeklinde nota vermektedir.

Bugün sabah saatlerinde alınan habere göre PYD'li teröristlerin bulunduğu noktadan Türkiye'ye taciz ateşinde bulunuldu. Türk Silahlı Kuvvetlerince daha önceden verilmiş olan emir doğrultusunda Türk askeri beklemeden PYD'li teröristlere topçu ateşlerinde bulundu.

5 TERÖRİST YARALANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından taciz ateşlerine karşılık misli ile PYD'nin Bersaya dağı mevkisinde bulunan PYD mevzileri vuruldu. Top atışlarının üzerine 5 PYD'li teröristin yaralandığı öğrenildi. Bilindiği üzere dün de PYD'in Kilis'e yakın konumda bulunan mevkileri Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri tarafından vurulmuştu.

PYD YAKLAŞMASIN AÇIKLAMALARI

Bilindiği üzere Türkiye'den daha önce Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletlerine PYD'nin Türkiye sınırına yaklaşmaması gerektiği konularında da notalar verilmiş ve PYD'nin Türkiye'nin güvenliğini sarsacak adımlar atması ile misli ile vurulacağı belirtilmişti. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri PYD'nin mevzilerini ve teröristler anlık olarak izlemeye devam ediyor.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim