PKK'nın Suriye kolu olan PYD,Rusya'dan silah istedi.PYD kontrolündeki Kobani ilçesinin dış  ilişkilerden sorumlu yetkilisi İdris Nessan da "Biz DAEŞ'le savaşmak isteyen  herkesle işbirliğine hazırız" açıklaması yaptı.PYD,Rusya'ya işbirliği teklifinde bulunarak silah desteği istedi.

PYD RUSYADAN SİLAH YARDIMI İSTEDİ

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG adına  konuşan Genel Komutan Sipan Hemo, Rusya'nın kendilerine silah desteği vermesini  isteyerek, birlikte hareket edebileceklerini söyledi. Hemo, Rus resmi haber ajansının yurt dışındaki yapılanması Sputnik'in  Türkçe internet sitesi için Suriye'de başlayan Rus hava saldırılarını  değerlendirdi. 
 
Habere göre, Hemo, "Rusya'nın DAEŞ'e karşı havadan bize destek  vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile DAEŞ'e karşı  birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece DAEŞ'e karşı değil El Nusra'ya karşı da  savaşmalı" ifadelerini kullandı. Suriye'nin kuzeyinde PYD kontrolündeki Kobani ilçesinin dış  ilişkilerden sorumlu yetkilisi İdris Nessan da "Biz DAEŞ'le savaşmak isteyen  herkesle işbirliğine hazırız" diyerek, halihazırda ABD hava unsurlarından ve  Peşmerge güçlerinden yardım aldıklarını kaydetti. 

Suriye'de ABD'ye DAEŞ ve sahadaki durumuna ilişkin istihbarat akışı  sağlayan PYD, Amerikan hava unsurlarıyla eş güdümlü operasyonlar düzenliyor 
 
Esed rejimine destek veren Rusya ise bugün Suriye topraklarındaki  "DAEŞ hedefleri"ne hava  saldırıları başlattığını duyurmuş ancak Suriyeli  muhalifler saldırılarda kendi kontrollerinde bulunan bölgelerin hedef alındığını  açıklamıştı. 
 
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı  Halid Hoca da Rus savaş uçaklarının Humus kentine düzenlediği saldırıda 36  sivilin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Milliyet