Vladimir Putin, 2015 yılında kendisi için en önemli olay olarak Büyük Anavatan Savaşı'nın (2. Dünya Savaşı Zaferi) açıklaması yaptı. İşte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in o açıklaması.

 

Putin, Kremlin’de düzenlenen yeni yıl resepsiyonunda, "Geçmişten sonuçlar çıkarıyoruz, gelecekte yapacaklarımıza dair yeni planlar kuruyoruz. Geçen sene birçok olay yaşandı fakat en önemlisi Büyük Anavatan Savaşı'nın (2. Dünya Savaşı Zaferi) 70'inci yıldönümüydü. Bu zaferi babalar ve dedelerimizin önünde onurla anıyoruz" dedi.

Öte yandan, Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından düzenlenen anket sonuçlarına göre; Rus vatandaşlarının yüzde 43’ü 2015 yılının en önemli olayının Rusya’nın Suriye’deki askeri operasyonu olduğunu ifade etti. Vatandaşların yüzde 26’sı 2015’in en önemli olayı olarak Rusya ve Türkiye arasındaki krizi, yüzde 25’i ise Ukrayna’da yaşanan olayları önemli bulduğunu söyledi.

Kamuoyunun Fikri Fonu (FOM) ise ankete katılanların yüzde 47’sinin 2015 yılının Rusya için 2014’den daha kötü geçtiğini aktardığını açıkladı. Buna göre Rus vatandaşlarının sadece yüzde 10’u 2015’in daha iyi olduğunu ifade etti