Kamu ve özel bankalarından ihtiyaç kredisi çekmek isteyen çoğu emeklinin bankalar tarafından açıklanan faiz oranları ve vade seçeneklerini inceleyerek bir karar vermeye çalışmaktalar. Emekli vatandaşların her zaman yanında olduğunu ispatlayan Posta Telefon Telgraf Anonim Şirketi'nin yeni bir açıklaması vatandaşları mutlu etti. Pandemi sürecinde sosyal yardımlarla ismini bahsettiren Türkiye'nin en köklü kurumlarından PTT düşük faizli kredi açıklamaları şu şekilde.

PTT kredisi nasıl başvuru yapılacak?

Yapılan açıklamalara göre emekliler bireysel ihtiyaç kredisi çekmek isteyen ve nakit ihtiyacını karşılamak isteyen emekliler kredi başvurularını telefondan SMS ile yapabilecekler. Bunun için PTT yazıp bir boşluk bırakarak T.C. kimlik numarasını yazmak 3050 ye SMS göndermek yeterli olacak. Bu aşamada yapılacak değerlendirme sonucunda başvuru şartlarına sahip olduğu anlaşılan ihtiyaç sahiplerine çıkan kredi tutarının PTT banka hesaplarına yatırılacak. Ayrıca PTT şubelerine iş yerlerine kimlik belgesi ile başvuru yaparak da gerekli olan formların doldurulması ve başvuru aşamaları tamamlanabilecek. Kredi başvurusunu değerlendirmesi sonucunda aynı gün hesaba para ödemektedir.

NE KADAR KREDİ VERİLİYOR VADE SEÇENEĞİ;

Emekliye ödenecek kredinin tutarı en az 1250 TL den başlayarak en fazla 80 bin TL'ye kadar çıkıyor.  Taksit seçeneklerinde ise vadeler 80 ay süreyle uzatabilecek. Bireysel kredi desteğine başvuru yapacak vatandaşlar PTT müşteri hizmetlerinden de detaylı bilgi alabilirler.

NAKDİ DESTEK ÖDEMELERİ;

PTT nakdi destek ödemelerini vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nakdi destek ücretlerinden Ücretsiz izin ödemesi kısa çalışma ödeneği ödemesini 9 Temmuz, 10 Temmuz tarihlerinde T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim