Ülkemizde artan corona vakalarından sonra zorunlu maske kullanımı bazı noktalarda gelmeye başlayınca bireylerin zorluk yaşamamaları adına devlet harekete geçti ve Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ortaklığı ile ücretsiz maske dağıtımına başlandı. Peki ücretsiz maske nasıl alınır, ücretsiz maske dağıtımı nasıl yapılır? Sizler için ücretsiz maske dağıtımını açıklıyoruz.

ADIM 1-)

https://maske.epttavm.com

Yukarıdaki linki tarayıcınızın url bölümüne yapıştırarak git butonuna basın ve ilgili siteye ulaşınız.

ADIM 2-)

Hemen aşağı bölüme indiğinizde karşınıza form çıkacak ve bu formu doldurmanız gerekecektir. Formda isim soy isim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, ev adresi vb. gibi bilgiler istenmektedir.

ADIM 3-)

Tüm formu doldurup onayla butonuna bastığınızda siparişiniz oluşacak ve ekranda sipariş numaranız belirecektir. İlgili sipariş numarasını kaybetmeyin ve kaydedin. PTT'nin sitesi üzerinden siparişinizi takip edebilirsiniz, kargonuzun nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

KAÇ TANE ALABİLİRİM?

Hanede yaşayan tüm bireyler için haftada 5 tane ancak maske alma hakkına sahipsiniz. Maskeyi alacak kişlerin 20 yaşından küçük ve 65 yaşından ise büyük olmaması gerekiyor. Eğer sokağa çıkma yasağı konulan kişiler maske almak isterse T.C. kimlik numaralarından yaşı sorgulanacak ve sipariş iptal edilecektir.