20 yaş üstü ve 65 yaş altında bulunan bireyler için kişi başı ücretsiz 5 maske alımı başvuruları EPtt üzerinden başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği başvurular için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Sağlık Bakanlığı ile PTT ortaklaşa bir çalışma yürütüyor.

PTT iştiraki kuruluşu PTTAvm.com internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda maske.epttavm.com.tr adresi üzerinden yapılan başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgini oluştuğu ifade edildi.

PTT'dn yapılan açıklamada ücretsiz maske taleplerine ilişkin başvuruların kısa süre sonra e-devlet üzerinden alınmaya başlanacağı aktarıldı. Maskeler 20 ile 65 yaş aralığındaki vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Haftalık 5 adet verilecek.

E-DEVLET MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Koronavirüs ile mücadele kapsamına kapalı alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi. 5 adet cerrahi maske almak isteyenler https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine T.C. ve e-devlet şifresi ile giriş yapmaları gerekli olacak. Oluşturulacak olan başvuru ekranına giriş yapılarak adresi bilgilerini girilmesi yeterli olacak. Henüz başvurular maske.epttavm.com adresinden alınmaya devam ediyor. Bu ekranda T.C. Kimlik bilgisi, ad soyad, doğum tarihi bilgisi ve adresi bilgilerini girilmesi gerekli olacak.

Editör: TE Bilisim