PTT’de çalışmak isteyenler için geçtiğimiz günlerde yapılan yazılı sınav baz alınıyor. Yeterli şartları yerine getirenlerin girebildiği ve 60 puanı geçenlerin başarılı sayılacağı yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, yerleştirmeler ve atamalar gerçekleşecek. Bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmazken; adayların merakla beklediği tarih yakında netlik kazanacak.

PTT Yazılı Sınavdan Başarılı Sayılmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?

PTT Yazılı sınavına girenlerin akıllarından en önemli sorulardan olan başarılı sayılma şartı, 60 puan olarak belirlendi. PTT yazılı sınavından 60 puan alanlar, göreve atanmak için başarılı sayılacak. En az 60 puan ve üzerinden sonuçla karşılaşacak adayların Kamu Personeli hayalleri gerçek olacak.

PTT Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Günlerdir merak edilen ve sonunda cevap bulması beklenen PTT yazılı sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi PTT İnsan Kaynakları tarafından açıklanacak. PTT Resmi Twitter hesabından duyurulması beklenen sınav sonuçlarıyla ilgili tarih henüz netlik kazanmazken, önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Meraklı gözler PTT İK birimine çevrilmişken, resmi açıklamanın ardından 1 yıl içerisinde atamaların tamamlanması bekleniyor.